Over mij

Over mij

Hoi! Ik ben Cynthia en ik vind wijn gewoon heel erg leuk.

Niet met de paplepel

Wijn is me niet met de paplepel ingegoten. Alles behalve. Mijn ouders drinken praktisch geen wijn. Niemand in mijn familie heeft iets met wijn, dus ik kwam er pas later mee in aanraking. Natuurlijk startte het met zoete witte wijn tijdens het uitgaan, daarna ging het over op rosé en daarna Chardonnay op het terras. Op mijn 21e kreeg ik een relatie met Willem. Door hem is mijn liefde voor eten en wijn gegroeid. Steeds vaker gingen we samen uit eten, steeds vaker kwam daar een wijnarrangement bij en ik vond het te gek. Al die smaken, de verhalen van de sommeliers, de combinatie van het eten met de wijn. Het was een groot mysterie voor me. Wijn vond ik bovenal lekker, maar ook heel spannend en interessant.

Aan de studie

Ik wist: ik wil meer weten. Het duurde even voor ik de stap zette, maar in 2017 ging ik aan de studie. Eerst een introductiecursus bij de Wijnstudio, om even te kijken of ik het wel écht zo leuk vond. Het antwoord was ja. Inmiddels heb ik examen gedaan voor WSET3 en leer ik nog elke week. De opleiding heeft me een hele goede basis gegeven, en ik leer nog veel bij door de proeverijen die ik bezoek, de boeken die ik lees over wijn, de wijnreizen die ik maak en de vele wijninstagrammers die ik volg.

Over mij
Over mij

Instagram

Voor de zomer in 2018 startte ik een Instagramaccount over wijn. Ik had al een instagramaccount, @cynthiapuntnl, die bij mijn blog Cynthia.nl hoort. Maar ik wilde meer delen over dit fantastische onderwerp, dus ik besloot dat gewoon te doen onder de naam @cynthiaenwijn. Daar deel ik regelmatig iets over wijn. Van een proefnotitie tot een leuk weetje of iets over een wijnevenement waar ik ben geweest.
Veel van mijn tijd besteed ik aan wijn. Ik ga graag naar proeverijen (want proeven is leren), ik ben lid van een proefgroep, ik geef zelf af en toe proeverijen geef en ik lees en leer zoveel mogelijk. Als het even kan, ga ik op wijnreis of lees ik een boek over wijn. En natuurlijk drink ik graag in het weekend een goed glas. 

Wijnblog

Al snel begon het te kriebelen: er moest een wijnblog komen. Een blog waar ik zo vaak als ik wil wat meer de diepte (en lengte) in kan gaan over wijn. Dus: voila. Hier op Cynthiaenwijn.nl deel ik dingen over wijn. Van verslagen van proefavonden tot meer informatie over een specifiek wijnhuis of een vette wijnspijstip. Wat dan ook. Als het maar over wijn gaat. 

Samenwerken?

Adverteren? Samenwerken? Andere leuke ideeën? Mail dan naar Valentine.